Werken bij SCW

Werken bij SCW

“Thuis in Tiel” is ons motto. Dit maken we waar met een organisatie van zo'n 40 personen. Iedereen in Tiel kent SCW als verhuurder, maar weinig mensen denken ook aan de corporatie als mogelijke werkgever.

Sociale volkshuisvesting is een boeiend vak. Met een rijke historie, maar boordevol verandering en passie. Want als maatschappelijke organisatie voegen we iets toe aan onze stad. Samen werken met anderen en zorgen aan het thuisgevoel van de bewoners, dat staat bij ons voorop. En dat is mooi werk.

Ongeveer de helft van alle Nederlanders woont in een huurhuis, meestal van een corporatie. In Tiel is dat niet anders. Al die huurhuizen moeten worden verhuurd, beheerd en onderhouden. Logisch, zul je denken, maar toch weten maar heel weinig mensen wat voor leuk en boeiend werk je bij een corporatie kunt doen.

Een sociale verhuurder als SCW is geen bedrijf dat gericht is op winst maken. Ze werken voor de mensen: voor de huurders en de woningzoekenden. Een mensenbedrijf dus, een bedrijf met idealen. Maar het mooie is: het is er geen softe bedoening, het is er niet zweverig. Bouwen en wonen, dat draait om stenen, goed onderhoud, leefbaarheid. Dat draait ook om geld, want we moeten zorgvuldig met het geld van de huurders omgaan. Dat maakt het werken voor een corporatie heel afwisselend. Bij SCW werken betrokken collega’s die plezier hebben in hun werk, ongeacht of ze net in dienst zijn of al meer dan 25 jaar bij SCW werken.

Wat vraagt SCW van nieuwe medewerkers?

Bij SCW zijn de volgende kernwaarden essentieel: verstandig, pro-actief en dichtbij. Daarnaast staat bij SCW betrokkenheid voorop. Betrokkenheid bij Tiel en bij de volkshuisvesting. Belangstelling voor mensen, soms heel verschillende mensen, voor ouderen en jongeren, voor huurders uit diverse culturen. Verder zijn voor elke functie de eisen natuurlijk anders. Een bouwkundig opzichter heeft heel andere vaardigheden dan een financieel medewerker. Maar we zoeken altijd toppers: mensen die echt goed zijn in hun vak.

En wat staat daar tegenover?

SCW is een leuke, inspirerende werkgever, waar je met veel plezier kunt werken en kunt blijven leren. Een modern bedrijf. Er zijn dan ook veel mogelijkheden voor opleidingen en cursussen, om de medewerkers constant bij te scholen. Initiatieven op dat terrein worden gewaardeerd, medewerkers kunnen ook zelf met opleidingsvoorstellen komen.

Ook de arbeidsvoorwaarden zijn goed. Maar het belangrijkste bij ons is dat het gewoon een heel leuke club mensen is, met een groot saamhorigheidsgevoel en veel collegialiteit.